Over mij

Hallo, ik ben Leonie Bentveld Cyclocrosser.

Over mij

Verenigingen

2021-heden Pauwels sauzen-Bingoal team
2020-2021 Orange Babies Cycling Team
2019-2021 NWVG
2012-heden WV Otto Ebbens

Mijn Verhaal

Mijn hart ligt sinds mijn 8e jaar bij de wielersport en dan voornamelijk bij het veldrijden. Op mijn 8e verjaardag mocht ik namelijk mee doen aan de Dikke banden race in mijn eigen woonplaats Burgum. Hier haalde ik gelijk mijn eerste overwinning. De toon was gezet en wielrennen werd mijn sport. Ik “moest” maar een keer komen kijken bij de training van WV Otto Ebbens uit de Westereen. Na de training konden mijn ouders wel op zoek naar een racefiets en die werd gelukkig snel gevonden. Er moesten natuurlijk ook wedstrijden worden gereden en dat werden in eerste instantie de laagdrempelige Egbert Lagro wedstrijden. Al snel moesten er ook KNWU-wedstrijden worden gereden en de eerste was op 30 maart 2013 en hier nam ik gelijk de bronzen plak mee naar huis. Op 5 mei van dat jaar haalde ik in Oosterwolde bij de bevrijdingsronde mijn eerste zege binnen. Ook heb ik dat jaar mijn eerste NK gereden en wel in Hoorn. Wat een ervaring. Hier werd ik 12e.

In 2014 ben ik begonnen met het rijden van cyclocrosswedstrijden in Noord-Nederland en vanaf 2015 werden ook KNWU wedstrijden gereden. Deze KNWU-wedstrijden vinden door heel Nederland plaats. Al snel wordt duidelijk dat het ontdekken van de Nederlandse snelwegen niet voor niks is, want dit blijkt toch echt mijn sport te zijn. Tijdens mijn 1e NK veldrijden in Schijndel (NB) word ik 2e en is de toon gezet. Het jaar erop vindt het NK veldrijden plaats in Appelscha (FR) en gedurende het seizoen sta ik regelmatig op het podium zodat ik eigenlijk onbedoeld als favoriet aan de start sta. Gelukkig maak ik deze rol waar en pak ik mijn 1e titel als Nederlands kampioen.

In januari 2018 mocht ik mijn titel verdedigen op het NK veldrijden in Hoogeveen (DR) en ook dit keer lukt het mij om weer goud te pakken en word ik voor de 2e keer Nederlands kampioen.

Tijdens het seizoen van 2018/2019 fiets ik bij de nieuwelingen, wat betekent dat ik het ook moet opnemen tegen meiden die een jaar ouder zijn. Desondanks win ik 17 van de 19 wedstrijden en zijn in januari 2019 de verwachtingen voor het NK in Huijbergen (NB) hooggespannen. 14 jaar oud en nu al voor de 3e keer op rij Nederlands Kampioen.

Het seizoen 2019/2020 fiets ik met dispensatie van de KNWU bij de junioren. Samen met mijn trainster wordt de focus meer op de internationale wedstrijden gelegd. De wedstrijden welke onder auspiciën van de KNWU worden gereden mag ik bij junioren rijden maar de wedstrijden onder auspiciën van de UCI moet ik rijden in mijn eigen categorie, de nieuwelingen meisjes. Ik rij dus gedurende het seizoen wedstrijden in verschillende categorieën. De eerste wedstrijd van het seizoen in Mechelen is een gecombineerde wedstrijd met elite, beloften en junior vrouwen. Mijn concentratie en conditie waren uitstekend en ik weet deze wedstrijd gelijk te winnen. Daarna volgen nog een aantal overwinningen in deze categorie. De Superprestige in Gieten wordt verreden bij de nieuwelingen en ook deze wedstrijd weet ik net als vorig jaar op mijn naam te schrijven. Net zoals het districtskampioenschap in Dalen. Ook heb ik besloten om deel te nemen aan de vier Belgische wedstrijden welke onder de Helen 100 Trophy vallen. Dit is een internationaal klassement over 4 wedstrijden waarbij nieuwelingen en junioren samen fietsen en er 1 klassement is. De eerste wedstrijd in Ronse word ik 5e, net als de wedstrijden in Loenhout en Baal. In Brussel weet ik 2e te worden. Met als gevolg ook 2e in het eindklassement.  Vervolgens staat het NK in Rucphen op het programma. Omdat ik nagenoeg geen wedstrijden bij de nieuwelingen heb gereden moet ik achteraan starten. De inhaalrace kon beginnen, op een gegeven moment kan ik bij de koploopster aansluiten om vervolgens even uit te rusten en daarna de kop over te nemen en zo mijn 4e Nederlandse titel veilig te stellen.
Het seizoen 20/21 kwam ik uit voor de Orange Babies Cycling Team.
Sinds maart 2021 mag ik uitkomen voor het team van Pauwels sauzen Bingoal.