Leonie Bentveld

Weekend van het NK

Zondag 16 januari. De dag waarop het Nederlands Kampioenschap veldrijden gepland staat.
Na heel veel regen en hoog water in de Waal belooft het een ‘real mudfest’ te worden. Na de verkenning zondagochtend kregen we het droevige nieuws te horen dat Lieuwe Westra was overleden, dit was wel even slikken. In 2021 verbleef ik nog bij Lieuwe in zijn pension en heb nog samen met hem getraind.
Maar gelukkig lukte het mij om de knop om te zetten en weer te focussen op de wedstrijd.
Na een goede start ging ik als tweede het veld in.

Na de eerste zware modderstrook wist ik de kop over te nemen en na een goede eerste looppassage wist ik al een gaatje te pakken. Ik kwam lekker in mijn ritme en reed een foutloze wedstrijd.

Na een zware wedstrijd wist ik met een kleine vier minuten te winnen.
Super blij om op deze manier mijn 6e Nederlandse titel op rij te pakken.

Na een goed feestje in de Brasserie De Pit in Kasterlee was het vandaag alweer tijd om te crossen.

Vandaag stond de wedstrijd in Otegem op de planning. Dit is echt een traditie, de dag na de nationale kampioenschappen en ook deze wedstrijd was weer één met heel veel modder. Het gevoel was niet super na een voor mijn doen te korte nacht en na de zware cross van gisteren.
Maar eenmaal van start kon ik goed mijn ritme vinden en zo wist ik naar een mooie 4e plaats te rijden tussen de Elite.

voor meer foto’s klik hier