Leonie Bentveld

Zolder, Loenhout en Herentals

Na de wedstrijd in Mol was het 4 dagen later al weer tijd voor de Superprestige in Zolder.
Een snelle ronde waar ik, na een hele wedstrijd alleen te hebben gereden tussen 2 groepen, als 13e over de finish kwam. Een ietwat teleurstellend resultaat aangezien ik tot de slotronde op de 9e plaats reed.Na Zolder was het snel weer herpakken want 3 dagen later stond Loenhout op de kalender.
Een mooie ronde en één waar ik een mooie herinnering aan heb want 5 jaar geleden was Loenhout mijn eerste internationale wedstrijd. Na een goede start in een mooi groepje terechtgekomen en gestreden voor de 3e plaats. Helaas zat dat er niet in maar na een goede eindsprint met slechts een paar millimeter verschil met nummer 5 nog wel 6e kunnen worden.
Zeker een goed gevoel aan overgehouden en met dat goede gevoel vertrok ik gisteren naar Herentals.Voor mij, nu ik in Kasterlee woon, is dit een thuiscross. Na een goede start vanaf de 2e rij ging ik als 3e het veld in. Op de rechte stukken kwamen de grote “motors” opzetten en moest ik wat plekken laten gaan. Uiteindelijk na een goede wedstrijd als 9e geëindigd!Foto’s: Ine van Baelen, cyclingmedia agency, Fellusch, Photopress.be, Jojodive en Evert Groenen.

Zondag is het alweer tijd voor mijn laatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen, dit keer in Zonhoven.