Leonie Bentveld

GP Destil Oisterwijk

Na het Franse avontuur van vorige week was het dit weekend te doen in Oisterwijk, Nederland. Hier werd de GP Destil verreden, een UCI wedstrijd met een mooi deelnemersveld met onder andere Puck Pieterse (de wereldkampioen U23 van 2022) en Blanka Vas (Hongaars kampioen elite).
Het parcours lag er door het mooie weer droog en snel bij. Veel grasstroken die afgewisseld werden met een aantal zandpassages maar zeker niet te onderschatten door de vele bochten.Ik mocht als 7e oprijden. Vanaf de eerste startrij had ik een hele goede start en ging ik achter de Luxemburgse Marie Schreiber als 2e het veld in.
Binnen de kortste keren sloten Puck en Blanka aan en ging Puck in de aanval en bleef ik samen met Blanka in de achtervolging.
Ik wist tot de laatste ronde bij haar te blijven maar toen moest ik toch lossen en merkte ik het leeftijdsverschil.
Uiteindelijk als 3e gefinisht achter deze twee sterke dames. Een zeer tevreden gevoel overgehouden aan deze wedstrijd.Donderdag sta ik aan de start in de kermiscross Ardooie, België en zondag zal ik van start gaan in mijn eerste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen in Tabor, Tsjechië.


foto’s: Jef Kusters en eigen foto’s