Leonie Bentveld

Exactcross Beringen

Afgelopen weekend stond ik aan de start in de Exact cross in Beringen. Deze vond plaats op het terrein van Be-Mine, een oude steenkoolmijn. Het parcours bestond uit twee zware beklimmingen en de daarbij behorende twee technische afdalingen. Niet persé een parcours wat mij goed ligt.
Na een goede start vanaf de eerste rij ging ik rond plek 5 het veld in. Er werd gelijk stevig doorgereden naar boven en ik moest mijn eigen tempo gaan rijden.

foto: Sportfotografie Henk

Ik probeerde mijn ritme te vinden maar kwam er niet echt lekker in. Na de 3e ronde kreeg ik te maken met een leegloper dus moest ik noodgedwongen ook nog via de materiaalpost om van fiets te wisselen, desondanks nog wel goed tempo kunnen rijden en uiteindelijk als 14e gefinisht.

foto: Steven de Ruyte

Als eerstejaarsbelofte mag ik hier zeker tevreden mee zijn.


Volgende week zaterdag sta ik aan de start in Meulebeke.