Leonie Bentveld

Kleebergcross Mechelen(L)

Gisteren was het eindelijk weer zover, het crossseizoen 22/23 kon eindelijk weer beginnen.

De Kleebergcross in Mechelen stond op de planning, dit jaar voor het eerst een UCI cross.

De eerste wedstrijd is altijd weer even aftasten en afwachten waar de andere renners staan. Dankzij mijn behaalde UCI punten van vorig seizoen mocht ik vanaf de eerste rij van start gaan. Na een goede start betrad ik als 5e het veld, de eerste twee dames waren meteen vertrokken met een strak tempo.
De hele tijd op een 4e plek rondgereden op een kleine 10 seconden vanaf nummer 3.
Met het ingaan van de laatste ronde kreeg nummer 3 kettingproblemen, ook dit is cross.

Hierdoor mocht ik gelijk bij mijn eerste cross van het seizoen het podium betreden.

foto’s Björn vd Schoot


Volgende week sta ik aan de start in Beringen (B).