Leonie Bentveld

Verkiezing sporter van Tytsjerksteradiel


Donderdagavond 10 maart zijn twee sportkampioenen door Wethouder Gelbrig Hoekstra gehuldigd op het gemeentehuis in Burgum. Sporters en sportteams die in 2020 of 2021 een nationale of internationale titel hebben behaald, konden zich voor de huldiging aanmelden. Ik was één van de twee. Wij werden tijdens een feestelijke bijeenkomst voor onze bijzondere sportprestatie in het zonnetje gezet.

foto’s Binne-Louw Katsma

Omdat ik in 2020 Nederlands kampioen veldrijden werd en er vorig jaar door corona veel wedstrijden niet door gingen is de gemeente toch blij om ons beiden als ambassadeurs voor de sport te hebben kunnen huldigen. En daarmee zijn waardering voor de sporters heeft kunnen uiten.

“Tytsjerksteradiel vindt sport ontzettend belangrijk. Door te sporten leef je gezonder, je beweegt en bent samen met andere mensen op de vereniging”. Gelbrig Hoekstra: “Wy binne grutsk op ús sportkampioenen. Sil en Leonie litte sjen dat je mei talint, hurd wurkjen en trochsettingsfermogen in soad berikke kinne”.