Leonie Bentveld

NK Veldrijden

Eindelijk na 2 jaar is er weer een NK dus er kan weer gestreden worden voor de “tricolore”. Vorig jaar mocht het helaas niet doorgaan maar nu dus wel. Het parcours van WRV de Peddelaars was hier helemaal gereed voor gemaakt. Helaas mocht er geen publiek bij maar dat was niet anders. Met mijn wedstrijd werd het NK afgetrapt. Wij moesten om half tien en wat was het nog koud. Vorige week in Fayetteville was het ook koud maar dat was toch anders. Ik was redelijk hersteld van de jetlag en kon fris van start gaan. Het terrein was door de hevige regenval behoorlijk drassig en daardoor bleef ik niet droog.

Ik had een slechte start en ging als 5e het veld in. Na de eerste technische zone nam ik de kop over en probeerde ik een gaatje te maken. Jeetje, wat zaten er toch zware stroken in. Door een nagenoeg foutloze wedstrijd wist ik de voorsprong uiteindelijk uit te breiden tot 1:46. Dit had ik echt niet verwacht. Waar ik vorig jaar nog teleurgesteld was dat ik mijn titel niet kon verdedigen heb ik dat dit jaar toch nog goed mogen maken. 5 keer op rij Nederlands kampioen veldrijden! (foto’s Björn van der Schoot)