Leonie Bentveld

verslag WK Fayetteville

Dit jaar was het WK in Fayetteville in de Amerikaanse staat Arkansas. In de aanloop daar naar toe heel veel dingen moeten regelen. Na de wereldbeker in Hoogerheide werd al het materiaal schoon gemaakt en was het tijd om alles in te pakken en in te leveren bij de KNWU. Daar stond een vrachtauto klaar om alles naar Schiphol te brengen. De volgende dag naar Breda voor een PCR test en toen de negatieve uitslag binnen was konden we op dinsdagochtend vertrekken naar Amerika. Eerst naar New York gevlogen en vanaf daar met een binnenlandse vlucht naar Fayetteville. Na een lange reisdag van 18 uur kwamen we rond 20.00 uur lokale tijd aan. Gelukkig waren de fietsen al opgebouwd en stonden klaar op mijn hotelkamer want de staf van de KNWU was een dag eerder al gearriveerd. De volgende dag, na de buurt verkend te hebben met de andere renners, nog even wat losrijden en herstellen. Donderdag was het tijd om het parcours te verkennen. Een zwaar parcours met veel hoogteverschil maar verder vooral op snelheid en met een hele lange trap. Op het eerste gezicht leek het niet echt technisch.

Zaterdagochtend om 11.00 was het Go-Time. Na een slechte start ging ik rond de vijftiende plaats het veld in. In de eerste afdaling wist ik al heel wat rensters in te halen. In de klim lag ik al vijfde maar jammer genoeg zette Zoe Backstedt toen al een demarrage in en had ik de slag gemist. Uiteindelijk nog wel iets dichter bij haar gekomen maar ik moest het doen met een tweede plaats.