Leonie Bentveld

X2O trofee Herentals

Vandaag stond de laatste cross van de drukke kerstperiode op de planning, een thuiswedstrijd namelijk maar 6 kilometer van onze uitvalbasis in Lichtaart. Toen we om 8 uur arriveerden om het parcours te gaan verkennen was de helft nog afgesloten. Niet een ideale voorbereiding dus maar meer tijd was er niet aangezien we al om 10 uur van start moesten. Ik had een goede start en wist al snel een voorsprong te behalen. Jammer genoeg ging ik in de eerste ronde hard onderuit in een technische afdaling. Snel weer op de fiets gesprongen en mijn wagonnetje aangehaakt achter de koploopster. Halverwege de tweede ronde toch maar weer proberen wat secondes te pakken maar het wilde niet echt slagen. Mijn voorsprong bleef hangen rond de 5 seconden. Na de val was de power en het vertrouwen weg. Toch de laatste bocht nog ingegaan met wat seconden voorsprong en als eerste over de finish weten te komen.

Toen ik na de finish naar mijn scheenbeen keek schrok ik toch behoorlijk. Ik zag een flinke wond en wist dat dit niet goed zat. Nadat ik eerst nog langs het podium ben geweest ben ik vervolgens naar de arts gegaan. Na wat hechtingen mocht ik weer richting huis. Nu tijd om te herstellen en hopelijk snel weer fit genoeg om te trainen. Bedankt Tom, Marianne, Gerben en Dokter Hendrickx voor de goede zorgen.

foto; Marianne Gall