Leonie Bentveld

Azencross Loenhout

Na heel wat wereldbeker manches was het vandaag weer eens tijd voor een andere klassementscross. Dit keer de X2O Badkamers trofee in Loenhout. De eerste van een viertal wedstrijden die voor de junioren dames een klassement vormen. We moesten bij de start opstellen op de volgorde van de wereldranking. Omdat nummer 1 van de wereldranking niet van start ging, mocht ik als nummer twee dus als eerste opstellen. Na een lange start over de Brechtseweg dook ik om iets na 10 uur als derde het veld in. Ik wist in de eerste looppassage de kop over te pakken en wist zo rustig elke ronde mijn voorsprong uit te bouwen. Het was een modderig parcours dus Jan Steensma en Marianne Gall moesten hard werken in de materiaalpost om mij elke ronde weer een schone fiets aan te geven. Omdat dit klassement op tijd gaat heb ik tot aan de laatste meter tempo gehouden en wist ik met 1:05 voor op nummer 2 te finishen. Een mooie overwinning om 2021 mee af te sluiten. Ik wens iedereen een gezond en veilig nieuw jaar!