Leonie Bentveld

Wereldbeker Dendermonde

Afgelopen zondag was het alweer tijd voor de derde wereldbekermanche voor junioren. Georganiseerd door Jurgen Mettepeningen (manager Pauwels Sauzen-Bingoal). Doordat ik wat verkouden ben stond ik wat onzekerder aan de start dan anders. Het was een heel zwaar parcours en ik had geen idee hoe mijn vorm precies was.


foto: Davy de Blieck

We mochten weer opstellen op wereldbekerklassement dus ik mocht als tweede oprijden. Ik reed bij de top 5 het veld in en wist halverwege de eerste ronde op te schuiven naar de tweede positie. Jammer genoeg was Zoë Backstedt er toen al vandoor waardoor het rijden was voor plek 2. Dit gelukkig vol weten te houden en na 40 minuten koers op een hele zware parcours, mocht ik plaats nemen op het tweede schavot op het podium.
Hiermee heb ik mijn tweede plaats in het wereldbekerklassement behouden.
Donderdag is het alweer tijd voor mijn volgende wedstrijd. De X2O trofee in Loenhout.