Leonie Bentveld

GP Destil Oisterwijk

Terwijl de meeste Elite dames in Amerika aan de start stonden voor de eerste wereldbekermanches, ging ik zondag van start in de internationale cross GP Destil Oisterwijk. Deze cross werd dit jaar voor het eerst verreden op dit parcours. Voorheen werd deze wedstrijd verreden in Moergestel maar aangezien de organisatie een UCI wedstrijd wilde organiseren moest uitgeweken worden naar een andere locatie. Een grote chapeau voor de organisatie. Het was een mooi parcours waar alle crosselementen in waren verwerkt. Wij reden als junioren samen met de beloften en elite dames, hierdoor moest ik vanaf de tweede rij van start gaan. Na een valpartij in de eerste bocht werd ik wat opgehouden en moest ik in de achtervolging. In de 2e ronde kon ik de aansluiting maken bij de kop van de wedstrijd. Hier mooi mee kunnen draaien maar na 35 minuten ging het kaarsje langzaam uit. Hierdoor de groep moeten laten rijden en uiteindelijk als 1e junior en 5e overall gefinisht. Ik ben heel tevreden met mijn wedstrijd en kijk uit om zaterdag van start te gaan in de Superprestige Ruddervoorde.

Ik heb dit weekend een film gemaakt van de verkenning én van de wedstrijd en deze, en al mijn andere films, zijn te zien op mijn youtube kanaal https://www.youtube.com/channel/UCAoMMNvjGfaUB9CxpnQbxfw