Leonie Bentveld

Boverhoff cyclocross Heerderstrand

Dit weekend zochten wij het weer eens dichter bij huis. Ik ging zaterdag van start op het Heerderstrand. Een nationale cross, er vielen dus geen UCI punten te behalen maar het was wel belangrijk voor het wedstrijdritme. Het was een snel en droog parcours, kortom het tegenovergestelde van de Superprestige in Gieten. Ik had een hele slechte start. De eerste ronde stond dus in het teken van inhalen. Ik reed de eerste ronde bij de top 3. Ik probeerde hierbij weg te rijden in de tweede ronde. Dat lukte redelijk echter verspeelde ik mijn voorsprong door een val. Isa Nomden kon hierdoor weer aansluiten. Ik bleef druk zetten maar voelde mijn rug behoorlijk. Toch druk blijven uitoefenen, doorzetten en op voorsprong weten te komen. De voorsprong liep als snel wat uit. Hierdoor kon ik in de laatste rondes de teugels wat laten fieren om mijn rug niet teveel te belasten. Blij met deze overwinning en op naar volgende week zondag.
Dan zal ik van start gaan in de Internationale GP Destil in Oisterwijk.

Voor wie geïnteresseerd is in het parcours, hierbij het linkje naar mijn video: https://youtu.be/BDTDIkf9Dlo