Leonie Bentveld

Superprestige Gieten

Dit weekend deed Gieten zijn naam wel weer eer aan. Het was weer echt crossweer. Aangezien de Superprestige in Gieten één van de weinige wedstrijden in Noord-Nederland is, voelde dit aan als een thuiswedstrijd. Zaterdag ben ik het parcours al gaan verkennen samen met Marianne Gall. Het was een snel en technisch parcours. Ik heb tijdens de verkenning gefilmd met mijn GoPro zodat jullie ook een kijkje kunnen nemen op het parcours https://youtu.be/O_3DqL8mb8k Na een nacht met veel regen, en doordat er ’s ochtends al twee wedstrijden waren verreden, was het parcours echter behoorlijk veranderd. Om 12:50 gingen wij van start. De Junior dames hadden een aparte wedstrijd dus de druk lag wat hoger. Ik mocht als eerste oprijden en na een redelijke start dook ik rond plek 5 het modderige veld in. Ik kon al snel positie nemen op plek 3 en aan het eind van de eerste ronde wist ik op te schuiven naar plek 2. Dit is de hele wedstrijd zo gebleven. Na een kleine 40 minuten cross eindigde ik als 2e achter de Britse Zoe Bäckstedt. Ik kijk tevreden terug op mijn wedstrijd, het gevoel is goed en ik heb eindelijk een wedstrijd kunnen rijden zonder materiaalpech dus dit voelt ook goed. Bedankt voor alle aanmoedigingen langs de lijn. Volgende week zaterdag zal ik van start gaan in de nationale cross in Heerde.