Leonie Bentveld

Het seizoen is los!

Zaterdag stond ik aan de start in Lützelbach (D) voor mijn eerste cross van het seizoen. Ik was naar Duitsland afgereisd omdat ik hier een wedstrijd kon rijden bij de junioren. Dit is gunstig om wat punten te verzamelen voor de UCI wereldranglijst, de lijst waarop je startplaats wordt gebaseerd. Net voor de wedstrijd werd het parcours nog een paar keer aangepast door de UCI om aan de regels te voldoen. Eenmaal goedgekeurd leek het echter nog steeds op een mountainbike parcours, veel weiland met stenen en stronken en bos met veel wortels. Het was dus zaak om het materiaal heel te houden en om niet met lekke en dus kapotte banden terug naar huis te moeten keren.
Wij startten achter de Elite Dames aan en ik kon in de eerste ronde goed opschuiven. In de 2e ronde vloog het ketting eraf en raakte vast tussen het frame en het voorblad. Het lukte mij nog om het ketting er weer op te leggen maar door dit alles stond het derailleur ook niet meer goed afgesteld. Het schakelen ging niet meer en dus was het nodig om te wisselen. Hiermee jammer genoeg wat plekken verloren maar heb me redelijk terug weten te rijden naar de kop van de koers. Uiteindelijk in de sprint naar de 2e plaats gespurt. 3e Elite dame en 2e junior.
Nu zorgen dat het materiaal weer in orde komt voor aankomende zaterdag. Dan staat Beringen (B) op de planning.