Leonie Bentveld

Geen WK voor mij

Al weer een tegenslag

In mijn vorige bericht meldde ik nog dat het NK in Zaltbommel nog op het programma stond.
Echter toen Den Haag de lockdown aankondigde en ook nog eens verlengde zat er voor de organisatie in Zaltbommel niks anders op dan het NK op 10 januari te annuleren.
Lange tijd was er nog hoop dat het WK in Oostende voor mij door zou kunnen gaan.
Iedereen had namelijk goede hoop dat dit wel door kon gaan.
De besmettingscijfers van corona in België leken ook de goede kant op te gaan.
België beschouwt, in tegenstelling tot vele andere landen waaronder Nederland, veldrijden als volkssport en daardoor gingen de wedstrijden in aanloop naar deze nieuwe coronagolf ook langer door.
Voor de profrenners en de elite renners veranderde er niet zo veel, op de afwezigheid van het publiek na, want de wedstrijden gingen voor hun gewoon door en de beloften mochten daar aan meedoen maar voor de junioren werd er een streep door gezet.

Vorige week had België stiekem de lockdown verlengd dus dat veranderde het gevoel in een goede afloop wel maar ja, toch maar afwachten wat er vrijdag 22 januari beslist zou worden.
Vrijdagmorgen kreeg ik echter bericht van de bondscoach dat de UCI inmiddels al een besluit had genomen om het WK voor junioren niet door te laten gaan.
Dit was een hele grote teleurstelling. Waar doe je het nu allemaal voor?

Dit geeft wel aan hoe ik mij voel

Even flink balen en dan toch maar weer de blik vooruit. De racefiets pakken en de frustratie er uitfietsen.
Er rest nu misschien nog één evenement op de kalender want de Peddelaars uit Hoogeveen willen heel graag de organisatie van een NK, waar zij reeds ervaring in hebben want daar behaalde ik mijn tweede rood wit blauwe tricot, op zich nemen want zij gunnen ons als renners zo graag nog een wedstrijd. Dit zou dan plaats moeten vinden op 20 en 21 februari.