Leonie Bentveld

Eerste wedstrijdweekend van dit seizoen

Eindelijk is het zover, ik kan weer wedstrijden rijden. Door de corona is alles allemaal anders.
In eerste instantie was het de bedoeling om vorig weekend naar Tsjechië af te reizen maar net in de week ervoor zette Nederland Tsjechië op oranje. Het leek ons toen niet verstandig om dan alsnog af te reizen. Dus toen heb ik er maar een trainingsweekend van gemaakt.

Ik had afgelopen weekend al lang op de agenda staan. In eerste instantie zou ik alleen zondag in Kasterlee een wedstrijd rijden georganiseerd door de “de moedige veldrijder” maar toen bleek, dat ik zaterdag ook mee mocht doen aan de wedstrijd voor elite dames in Kruibeke, werd het dus een wedstrijdweekend.
Vrijdag had ik eerst nog, en dit alles volgens de richtlijnen van de RIVM, de ploegenpresentatie en de fotoshoot van ZZPR Orange Babies dus moest ik al vroeg op pad. De teampresentatie kunt u hier terugkijken.

Daarna gelijk doorgereisd naar België waar we vlakbij het parcours een plekje voor de nacht gevonden hadden.
Gelukkig hoefden wij niet naar de coronabrandhaarden van België want dan werd dit ook nog een lastig verhaal aangezien die gebieden eveneens als oranje staan aangegeven en zodoende hoef ik niet in quarantaine.

Zoals gezegd zaterdag dus de Poldercross in Kruibeke gereden. Mijn eerste wedstrijd tussen de Elite dames. Het was echt een heel zwaar en modderig parcours op een terrein van een kleigroeve. Ik mocht op de laatste startrij starten en de snelheid lag gelijk ontzettend hoog. Een hele poos heb ik bij de eerste 15 gereden maar uiteindelijk zat ik er helemaal doorheen en eindigde ik op een negentiende plek en als derde junior in het internationale veld. Achteraf mijn krachten misschien beter moeten verdelen en ik denk dat het wedstrijdgevoel nog terugkomen moet. Na al het materieel weer schoon gemaakt te hebben en alles opgeruimd gelijk afgereisd naar Kasterlee.

Zondag de veldcross in Kasterlee. Dit was wederom een heel zwaar en modderig parcours bij de plaatselijke manege. Hier moest echt heel veel gelopen worden. Ik had een redelijke loting en bij de eerste loopstrook wist ik de kop over te nemen. Al snel werd ik ingehaald door twee elite dames. Uiteindelijk kon ik mijn derde plek vast houden en wist zo mijn eerste podiumplek te behalen.

Volgende week toch op naar Gieten. Afgelopen week kwam het vervelende nieuws dat de organisatie van de Superprestige om organisatorische redenen noodgedwongen het besluit had moeten nemen om de jongere categorieën niet te laten starten. Dit was echt balen. Maar gelukkig komt er alsnog een mogelijkheid om te crossen want ik mag nu bij de dames meedoen. Deze wedstrijd is live te volgen op RTV Drenthe.