Leonie Bentveld

Nederlands kampioenschap Rucphen

Vrijdag reeds het parcours verkend en toen bleek wel dat het een snel parcours was. Dus afwachten hoe dit gaat uitpakken want ik heb toch liever een technisch en zwaar parcours. Omdat ik het hele seizoen bij de junioren vrouwen heb gefietst, maar volgens de regels van de UCI wel het NK bij de nieuwelingen-meisjes moet fietsen, heb ik dus geen punten voor het klassement en dus mocht ik op de achterste startrij plaats nemen. Gelukkig had ik weer een hele goede start en wist ik in het veld toch in de eerste ronde al op te schuiven naar de 2 koplopers. Nummer 3 moest op een gegeven moment lossen en toen waren Mirre Knaven en ik nog met z’n tweeën over. In de tweede ronde wist ik bij een modderplas binnen door te steken en had ik nog een hele ronde om de voorsprong verder uit te bouwen tot een kleine 20 seconden en mocht ik voor de vierde keer het rood-wit-blauwe tricot én de gouden medaille in ontvangst nemen.