Leonie Bentveld

Gp Sven Nys (B)

Inmiddels tour ik al weer een kleine 2 weken in België rond. Na Loenhout stond op nieuwjaarsdag ’s morgens om 10 uur de Gp Sven Nys op het programma dus voor mij geen oud en nieuw uitzitten. Deze wedstrijd van de Helen100trophy is de derde uit een serie van 4. Op een mistig parcours rond het Sven Nijs Cycling Center verschenen toch nog 42 nieuwelingen/junioren meiden aan de start dus ik was niet de enige die oud en nieuw niet uitbundig heeft kunnen vieren. Net zoals vorige week moesten wij weer achter aan starten. In het begin van de wedstrijd gelijk een opstopping waarbij er verschillende renners waaronder ikzelf bij mekaar op reden. Het ritme weer proberen te herpakken en de weg vervolgen naar het achterste gedeelte van het parcours. Op een gegeven moment had ik de achtste positie te pakken. Bij de eerste beklimming kwam ik tot de ontdekking dat mijn fiets niet meer goed wilde schakelen. Daarom besloten om bij de materiaalpost van fiets te wisselen en de wedstrijd te vervolgen op mijn andere en tevens schone fiets. Uiteindelijk weten te finishen op een hele mooie 5e plek. Dat mijn derailleur niet meer wilde schakelen bleek achteraf wel want bij de opstopping is er klaarblijkelijk een andere renster tegen mijn derailleur op gefietst en die stond er dus helemaal scheef onder. Gelukkig hebben we reserveonderdelen bij ons dus vanmiddag gelijk gerepareerd.