Leonie Bentveld

Azencross Loenhout (B)

Gisteren in het Belgische Loenhout meegedaan aan de DVV Verzekeringen Trofee Azencross Loenhout. Voor het 2e jaar hebben de nieuwelingen-meisjes en junioren-meisjes hier hun eigen klassement. De grote inspirator hierachter is Helen Wyman. Deze #helen100trophy bestaat uit een serie van 4 wedstrijden waarvan dit de 2e was. Er volgen nu nog Baal en Brussel. Er was besloten om de junioren als eerste op te stellen en daarachter de nieuwelingen. Hierdoor moest ik bijna helemaal achteraan starten. Gelijk na de start de kans gegrepen om flink naar voren te fietsen. Helaas zat ik bij de brug achter een valpartij waardoor ik van de fiets moest en lopend de brug moest nemen en zodoende konden de koplopers afstand nemen. Gelijk hierna de achtervolging ingezet en doordat ik geen fouten maakte en een sterke wedstrijd heb gereden uiteindelijk als 5e geëindigd achter 2 Amerikaanse én een Nederlandse junior én een Engelse nieuweling.