Leonie Bentveld

Hotondcross Ronse (B)

Vandaag stond de DVV Hotondcross in Ronse op de wedstrijdkalender.
Voor ons een stukje rijden want als je in Ronse bent, ben je ook bijna in Frankrijk.
Daarom waren we gistermorgen al vroeg vertrokken zodat ik gistermiddag nog even het parcours kon verkennen aangezien ik vanmorgen om 10 uur al moest starten en dan is er geen tijd meer om te verkennen.
De afgelopen dagen had het in Ronse flink geregend dus was het parcours, dat tegen een heuvel aan ligt, spekglad geworden. Maar gelukkig was het vanmorgen droog en door de straffe wind was het toch nog redelijk opgedroogd vergeleken met gisteren. De startvolgorde werd bepaald door je plek in het Belgische klassement en omdat ik dit seizoen alleen Zonhoven heb gereden mocht ik als laatste oprijden. Na een slechte start begon de inhaalrace en na wat fouten nog terug moeten zakken na de 6e plek. De laatste ronde kon ik eindelijk in mijn ritme komen en zo kwam ik als 5e over de meet. Nadat alles weer zo goed mogelijk schoon gemaakt was konden we weer aan de terugreis beginnen en waren we tegen de avond weer thuis.