Leonie Bentveld

GP Destil Moergestel

Vandaag gereden in Moergestel waar de GP Destil werd verreden.
Gistermiddag hier al aangekomen want voor ons is het toch weer een heel eind rijden.
Vanmorgen kon ik rustig aan doen want mijn wedstrijd was pas om 2 uur vanmiddag.
Sinds de allereerste keer dat ik hier aan deze wedstrijd heb mee gedaan vind ik Moergestel een hele mooie wedstrijd. Het parcours ligt mij wel met steile hellingen en trap lopen kortom genoeg uitdaging.
Ik mocht als 10e oprijden en stond zodoende op de tweede startrij omdat ik nog geen UCI punten heb behaald en heel veel renners die ouder zijn dan mij hebben die wel.
De start was prima en ik ging als vierde het veld in. Al heel snel had ik de tweede positie te pakken maar helaas ging toen mijn ketting er af.
Het ketting kreeg ik er gelukkig weer om maar kostte mij wel een paar plaatsen. Ik kon de wedstrijd vervolgen op een zesde positie. Gelukkig kon ik mij herpakken en kon zodoende wel mijn kansen benutten om in te halen en lag ik op een gegeven moment weer op de tweede plek achter Europees kampioen Puck Pieterse. Inmiddels had Puck een flinke voorsprong opgebouwd en was het voor mij onmogelijk om bij haar in de buurt te komen en zodoende kwam ik als tweede over de finish. Ik kan terug kijken op een zeer goede wedstrijd alleen jammer van de afgelopen ketting.