Leonie Bentveld

Nationale Cyclocross Heerderstrand Heerde-veldrijden

Gisteren werd op het Heerderstrand bij Heerde de Nationale Cyclocross Heerderstrand verreden georganiseerd door Velosport Veluwe.
’s morgens vroeg het parcours al verkend alhoewel ik zelf pas om half twee moest starten.
Het was een parcours met heel veel gras en zand en een paar klimmetjes en balken.
Vooraf aan mijn wedstrijd werden de wedstrijden van alle mannen verreden. De amateurs-sportklasse, masters en de junioren en de nieuwelingen mochten dus eerst. Zoals gezegd mochten de Elite-vrouwen, Belofte-vrouwen, Amateur-vrouwen en natuurlijk de junior-vrouwen na de heren starten en 2 minuten na ons starten ook nog de nieuwelingen-meisjes. De omstandigheden waren daardoor weer heel anders dan ’s morgens vroeg ook omdat het weer vlak voor onze wedstrijd veranderde. Mijn start was niet echt goed te noemen. Na een korte inhaalrace kon ik gelukkig wel weer het voortouw nemen maar door allemaal kleine foutjes van mij kon ik niet echt weg komen. Uiteindelijk in de voorlaatste ronde toch nog een gat kunnen slaan op mijn concurrenten en met een voorsprong van een kleine 50 seconden solo over de meet gekomen.