Leonie Bentveld

Superprestige Gieten

Gisteren was de Superprestige in Gieten. Dé thuiswedstrijd voor mij. Vorig jaar wist ik hier te winnen dus wat dat betreft lag de lat weer hoog. Vorige week woensdag had ik samen met de veldrijders van RTC Hattem en mijn eigen RTC uit Norg het parcours al verkend. Door de vele regen zag het er niet te best uit. Heel plakkerig en nat. Afwachten dus hoe het er tijdens de Superprestige bij zou liggen. Zaterdag het parcours ook nog een keer verkend. Het zag er al beter uit en de eerste sporen werden er door de renners reeds ingereden. Zondagmorgen vroeg op want mijn wedstrijd was al om half elf. Bij deze wedstrijd waar de regels van de UCI gelden moest ik dus achteraan starten. Door de goede start wist ik gelukkig al snel naar voren te komen en zelfs in de 1e ronde al de tweede positie in te nemen. In de 3e ronde kon ik de koppositie overnemen. Alhoewel de speaker na de 1e ronde al had aangekondigd dat onze wedstrijd uit 3 rondes zou bestaan kregen wij geen bel voor de laatste ronde en daarom moesten we dus nog een 4e ronde rijden. Gelukkig wist ik deze ronde ook de koppositie vast te houden. Uiteindelijk heeft de jury besloten om deze laatste ronde te schrappen zodat er toch nog enkele wijzigingen kwamen in de einduitslag maar voor mijn eerste plek maakte dat gelukkig niet uit.