Leonie Bentveld

Cees Slingerland Bokaal Gouda

Dit weekend was ik afgereisd naar Gouda waar gisteren de Vierde veldrit van Gouda om de Cees Slingerland Bokaal werd verreden. De organisatie was in handen van de Goudse Ren- en Tour Club Excelsior die daar met hun vrijwilligers het hele weekend druk mee zijn geweest. Zaterdag reeds een verkennend rondje gereden en toen viel het al op dat er veel gedraaid en gekeerd moest worden. Wij stonden met de camper bij de permanence en hadden zodoende het zicht op de start althans dat stond er op het doek. Toen ik mij daar voor de wedstrijd meldde, bleek de start helemaal aan de andere kant van het parcours te bevinden dus alsnog snel daarheen. Hierdoor stond ik bij de start niet op de positie waar ik eigenlijk moest staan. Niet echt ideaal om zo aan de start te verschijnen. Misschien wel door de adrenaline lukte het mij om toch als eerste het veld in te gaan. Door een foutje kwam ik op een gegeven moment met het stuur in het lint waardoor ik mijn koppositie verloor. Echter gleed deze renster op de schuine kant onderuit en kon ik haar weer passeren. Door de regen was het parcours best wel zwaar en glad geworden maar wist ik gelukkig mijn positie vast te houden tot het einde. Dat Gouda in de streek van de kwekerijen ligt bleek wel bij de huldiging. Ik kreeg namelijk naast een hele mooie bokaal, ook nog een hele mooie bos rozen en een buxus van wel een meter hoog. Zeer tevreden vertrokken wij weer richting Fryslân.