Leonie Bentveld

Kleebergcross Mechelen

Het is vandaag 1 september en dus begint het veldrijden weer ondanks de zomerse temperatuur. Met z’n allen op naar Mechelen. Elk begin is weer spannend. Ik heb namelijk dispensatie van de KNWU gekregen om als nieuweling, bij de junioren te mogen starten. Waar zou ik staan tussen deze dames? Het klassement van vandaag was een gecombineerd klassement van zowel de junioren alsook de amateurs en elite dames. Na de droogte van de afgelopen weken had het hier vannacht en vanmorgen nog wat geregend en zodoende waren er bepaalde stroken toch wel wat modderig geworden. Ik mocht op de tweede startrij plaatsnemen en na een matige start ging ik als 10e het veld in. Ik wist vlot door te schuiven naar de tweede plek en na een halve ronde op deze positie gereden te hebben maakte mijn voorgangster een foutje waardoor ik de koppositie kon overnemen. Deze heb ik niet meer afgegeven en wist de voorsprong uit te breiden en kwam ik solo over de meet. Voor de eerste cross had ik dit echt niet verwacht. Op het podium van deze wedstrijd, in een prachtige omgeving, kreeg ik een mooie trui om de schouders en ook nog bloemen, een spatbord en een fietspomp. Complimenten aan de organisatie voor dit mooie evenement.